Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

A borfesztivál, ahol egyszerűen ott kell lenni 2024-ben

2024. augusztus 27.

A Duna felett magasodó hegytetőn elterülő Budai vár a magyar történelem egyik legfontosabb helyszíne, amely számos jelentős esemény szemtanúja volt az évszázadok során. Az egyik ilyen kiemelten fontos borkulturális rendezvény a Budapest Borfesztivál, mely szeptember 12. és 15. között ismét beköltözik a Duna-parti panorámát meghatározó Budavári Palota gyönyörű, impozáns falai közé. A Borfesztivál látogatói újra megcsodálhatják Magyarország gazdag örökségét és felfedezhetik hazánk borkiválóságait a történelmi pillanatokat őrző épületek között sétálva.

    A Borfesztivál minden évben tartogat újdonságot azoknak is, akik már sokadik alkalommal látogatnak el a borkedvelők egyik legrangosabb eseményére. Egyre növekszik a kiemelt, extra szolgáltatást igénylő vendégek száma, nekik idén két VIP zóna is a rendelkezésre áll. A bulizás lehetőséget a Mitiszol? Party VIP, míg a beszélgetés, a megpihenés feltételeit a Hankook VIP Lounge teremti meg. A Csikós udvarban található VinAgora Interaktív Bortér elmúlt évi sikerét látva idén tovább bővülő szakmai programok köre már angolul is elérhetővé válik a külföldi látogatók kedvéért és POP-UP borkóstolókkal is színesedik az esemény.

    Nagyobb pohár, több ízélmény

    A rendezvény a vendégek igényei szerint változik, bővül és igyekszik évről évre olyan különleges élményt nyújtani, amely újra szerelembe ejti visszatérő látogatóit. Idén a már jól ismert kristály kóstoló pohár is nagyobb, szebb, trendibb lesz, hogy a nagyobb űrtartalmának köszönhetően a beltartalma is jobban essen, legyen szó akár egy komplex aromákkal megáldott vörösborról, egy finom borkoktélról vagy egy frissítő fröccsről.

    Exkluzív élmények újratöltve

    A tavalyi VIP szekció óriási sikerét követően idén is a Mitiszol? Party VIP sátorban lesz a fesztivál egyetlen és utánozhatatlan bulija, ahol csütörtöktől szombatig neves DJ-k pörgetik a lemezeket nemzetközi hangulatú partit varázsolva a Savoyai teraszon. De az exkluzív kényeztetésre vágyóknak is tartogat a Borfesztivál felfedezni valót a Hankook VIP Lounge sátor Oroszlános udvarban kialakított, ízlésesen berendezett pihenő sarkaiban. Itt egy ajándék pohár pezsgő és sajtkóstoló is jár az VIP élményhez, amelyet hangulatos élőzene tesz minden este 7 órától meghitté, amikor is a Jazzy Rádió lemezlovasa, DJ Lleo és partnere, DJ Saxo szaxofonos alakítja a hangulatot a közönség ízlése szerint.

    A Borfesztivál utolsó napjának méltó lezárásaként egy igazán fényűző kései, de hosszan elnyúló reggelire invitál a Sunday Brunch. Szeptember 15-én, vasárnap 11 és 14 óra között kerül megrendezésre a Főőrség és Lovarda impozáns teraszán a luxusitalok kedvelőinek kötelező programja, három pezsgőritkaságot is felvonultatva. A teljes élménycsomaghoz tartozik a korlátlan ital- és ételfogyasztás, a VinAgora válogatás borok szabad kóstolása és hangulathoz illő élőzene. A pezsgők szenvedélyes szerelmesei még a Napóleoni háborúk idejéből fennmaradó sabrage látványos technikáját is elsajátíthatják saját palackjukon.

    Georgia, a 8000 évjárat hazája lesz idén a Borfesztivál díszvendége

    A legújabb kutatások és a régészeti leletek is egyértelműen bizonyítják, hogy Georgiából származik a legősibb borkultúra, amely 8000 éves múltra tekint vissza. Az itt készített borostyánszínű, héjon erjesztett, magas tannintartalmú natúr fehérborok érdekessége, hogy nagy részüket az évezredekkel ezelőtti technológia alapján készítik a mai napig. Nem kérdés, hogy a borászat bölcsőjeként is emlegetett Georgiának ott a helye a Borfesztiválon. Az ország Borkultúrája iránt érdeklődők minden nap a borrégió hazai szakértője előadásában ismerkedhetnek meg igazán egyedi, karakteres boraival.

    A világ legdinamikusabban fejlődő, legizgalmasabb borrégiójának megismerésén túl kóstolhatunk az ország különböző tájegységeire jellemző, gazdag ízvilágú, fűszeres gasztronómiai fogásaiból. A Hachapuri - mint az étterem neve is – az egyik legkedveltebb nemzeti ételük mellett érdemes lesz megkóstolni a húsos batyut (hinkali), a tradicionális sajtos lepényt (imeruli) és grillezett, nyársra tűzött húsételeket (mtsvadi).

    A Borfesztivál díszvendége a Halászó gyerekek teraszán tánc előadásokkal és koncertekkel ad ízelítőt hagyományőrző kultúrájából.

    Különleges tételek a SPAR standjánál

    A SPAR Magyarország a hazai borkultúra iránt elkötelezett vállalatként 2007 óta támogatja a Budapest Borfesztivál megvalósulását. A SPAR Borstand idén is izgalmas italokkal és szakmai kulisszatitkokkal várja a látogatókat az Oroszlános kapu mellett: egy pódiumbeszélgetés keretében, szeptember 14-én 17.30-tól a Chateau Dereszla Pincészet; Gere Attila Pincészete; a Kontyos Borház; valamint a Törley Pezsgőpincészet képviselői beszélgetnek a bor- és pezsgőpiaci trendekről és adnak ízelítőt a vendégeknek a kínálatukból.

    Akciós belépőjegyekkel is készül a vállalat a fesztiválra: 2024. augusztus 29. és szeptember 11. között a SPAR, City SPAR, INTERSPAR, illetve a SPAR partner és SPAR market üzletekben 15.000 forint feletti vásárlás esetén a kasszánál egy 50%-os kedvezményre jogosító kupont kapnak a vevők, amelyet a Budapest Borfesztivál helyszínén válthatnak be, így a napijegyet féláron tudják megvásárolni.

    Ebben az évben megújult a SPAR és INTERSPAR áruházak borkínálata is. A vállalat idén nyáron országos tesztet szervezett, ahol a vásárlók megoszthatták borfogyasztási szokásaikat: ezen visszajelzések is alakították az üzletek megújult borkínálatát, amelyben az ország valamennyi borvidékéről kiváló tételek szerepelnek.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO