Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Az emelkedett kultúra fellegvára

2024. szeptember 09.

Új kulturális sorozatot indít a VIRTU Restaurant Winkler Nóra vezetésével

A magyar kultúra és irodalom kiváló alakjainak főszereplésével indít egy új, kulturális programsorozatot Budapest legmagasabb épületének tetején lévő VIRTU Restaurant. A híres írók, költők, színészek és egyéb területen kimagaslóan teljesítő, a magyar kultúrában kiemelkedő vendégek saját születésnapjuk apropóján emelkednek a fellegek fölé Winkler Nóra műsorvezető társaságában, hogy életutakról és jövőbeli tervekről beszélgessenek. A programsorozat első alkalmára szeptember 19-én kerül sor, ahol a vendég Dragomán György író lesz.

    A VIRTU tavaly év végén nyitotta meg kapuit Lendvai Levente séf vezetésével, hogy a magyar regionális konyha legjavát nyújthassa a város lakóinak és az ide érkező turisták számára. Az étterem célja azonban nem csupán az, hogy Budapest egyik legmagasabb pontján, a MOL Campus 28. emeletén nyújtson utánozhatatlan kulináris élményeket vendégeinek, hanem hogy kulturális központként is szolgáljon, ahol a magas művészeti és irodalmi kultúra találkozik a gasztronómiai élményekkel. Ennek a gondolatnak a mentén kerül megrendezésre az a sorozat, ahol Winkler Nóra műsorvezető beszélget a születésnapos vendégeivel. Szeptember 19-én a többek között József Attila és Márai Sándor-díjjal kitüntetett Dragomán György író 51. születésnapját ünneplik a fellegek felett. A hazai kortárs irodalom meghatározó alakja már gimnazistaként is író akart lenni. Regényeit, mint például a „Máglya” és „Fehér Király” számos nemzetközi elismerés övezi, utóbbit több, mint 30 nyelvre fordították le világszerte. Életről, tervekről, az elmúlt 51 év legjobb és legemlékezetesebb pillanatairól fog beszélgetni majd a kulturális műsorvezetőként, művészeti újságíróként és árverésvezetőként is dolgozó Winkler Nórával. Lesz mit megbeszélni, ez nem kérdés!

    A VIRTU különtermében megrendezésre kerülő születésnapi beszélgetőestet egy háromfogásos ünnepi vacsora mellett költheti el az a 14 fő, aki örömmel csatlakozik az íróóriáshoz, hogy jobban megismerjék Dragomán György gondolatait, életútját, bepillanthassanak az író hétköznapjaiba, mintha csak egy baráti asztaltársaság ült volna össze felköszönteni az ünnepeltet.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO