Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Cirkuszi show is látható lesz a STRAND Fesztiválon

2024. augusztus 13.

A STRAND Fesztivál nagyszínpadán minden nap különleges cirkuszi show fogadja a headlinerekre várakozó közönséget. Csütörtökön a Halott Pénz koncertje előtt a Fővárosi Nagycirkusz lélegzetelállító mutatványa lesz látható, pénteken és szombaton, Majka és Azahriah felvezetőjeként pedig „STRAND Circus Morpheus Show” címmel egy erre az alkalomra készülő, különleges produkció elevenedik meg, amelyhez a zenét Hundred Sins szerezte, a koreográfia pedig Vincze Tünde és Lakatos Márk közös munkája. A fesztivál más színpadjain is jelennek meg artisták a koncertek alatt. A Telekom Kraft parton, a STRAND Cirkusz negyedben pedig egész nap cirkuszi és bűvész-mutatványokat láthat a közönség, és bárki ki is próbálhatja magát gólyalábbal, artistaként, bűvészként a köralakú, vízparti porondon. A naplementére egy daruval és légtornászokkal készülnek a művészek augusztus 22. és 24. között Zamárdiban.

    A STRAND Fesztivál nemcsak koncertek százaival várja a közönséget, de az egész esemény, szinte az összes helyszín a cirkusz világát idézi majd. A legnagyobb előkészületek a MOL Nagyszínpad programját érintik, itt mindhárom napon a fő fellépők – Azahriah, a Halott Pénz és Majka – előtt lesznek láthatók a különleges cirkuszi produkciók.

    Csütörtökön, a Halott Pénz előtt a Fővárosi Nagycirkuszé a színpad. Az Addis Abeba csoport fiatal művészei az etióp cirkuszakadémiáról indultak világhódító útjukra. Hand voltige számukkal kiérdemelték a Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztivál Bronz Bohóc-díját. Nem sokkal ezután Budapestre érkezett a bravúros technikai tudással rendelkező csapat, lendületes produkciójukkal a Fővárosi Nagycirkusz egész nyáron látható Csillagok - égbeli tűk című műsorában pezsdítik fel és késztetik a közönséget a tekintetük gyors kapkodására. Minden bizonnyal a Halott Pénz rajongók álla is leesik majd a lélegzetelállító mutatvány láttán.

    Pénteken és szombaton, Majka és Azahriah előtt Lakatos Márk rendezésében valósul meg a STRAND Circus Morpheus Show, Vincze Tünde légi artistáival, amelyhez Hundred Sins készítette a zenét.

    „Sokat gondolkoztam, hogy hol húzzam meg a kompromisszum vonalat a nagyszínpad és a műsor után következő előadók miatt, végül arra jutottam, hogy egy olyan nyolc perces műsort írok, ami nekem nézőként tetszene. Én hoztam az elektronikát, az NLP-t pedig megkértem, hogy hozzák a metált. Így született meg a Circus Morpheus hangzás” – mondja Hundred Sins, aki szombaton, Azahriah előtt személyesen is színpadra lép.

    Országunk kíváló fiatal artistaművészei emelkednek a magasba a Strand Cirkusz óriás kupolájában. A Vincze Tünde Produkció artistái a MOL Nagyszínpad felett kápráztatják el a közönséget mindkét napon. „Igazi légtánc esszenciát készítettünk. Lesz benne hajlógás, óriásgömb, gurtni, és a látványos golden - silver silk is” – avat be a részletekbe Vincze Tünde, a Magyar Légtornász Egyesület elnöke, akinek koreográfiáit számtalan televíziós és színházi produkcióban, könnyű-és komolyzenei koncerten láthattuk már. „Lélegzetelállító újcirkusz-show divatbemutatóval fűszerezve” - így jellemzi a produkciót a rendező, Lakatos Márk. „A Strand Circus Morpheus show az álmok szürreális világát keveri Hundred Sin sötét zenei mixéhez.”

    A cirkuszi világ a STRAND Fesztivál más színpadain is fontos szerepet kap: a brit Chase & Status duó, a brazil szupersztár Alok és várva-várt Necc Party közben is érkeznek majd artisták és táncosok a Petőfi nagyszínpadra, a Dreher 4.0 színpadra pedig a Rippel fivérek delegálnak artistákat.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO