Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Csütörtökön nyílt napot tart a Pénzmúzeum

2024. július 30.

Csütörtökön ismét nyílt napot tartanak a Pénzmúzeumban, a rendezvényen a hazai numizmatikai kincsek megismerésén túl többek között előadások, filmvetítés, értékbecslő stand, robotikabemutató várja az érdeklődőket.

    A múzeum aulájában 11 és 12 óra, valamint 15 és 16 óra között Ismerkedj meg a programozás alapjaival címmel robotikabemutató családi programot szerveznek.
    Délelőtt 11 és este hat óra között a 23 Kossuth-bankó: A szabadságharc elfeledett kincsei a romok alól című programon a 2023-ban Kőröshegyen előkerült ritka papírtekercs és a Kossuth-bankók megtalálásának történetét ismerhetik meg a látogatók.
    Délután értékbecslő stand áll a nagyközönség rendelkezésére, ahol a múzeum restaurátora felméri a behozott érmék állapotát és tartásfokát, az intézmény numizmatikai műtárgybecsüs-szakértője, Gyarmati Ferenc pedig értékbecslést ad hozzá.

    A Pénzügyi évszázad - a Magyar Nemzeti Bank 100 éve című időszaki kiállításon 10, 13, 16 és 18 órától tárlatvezetések indulnak. A tájékoztatás szerint lesznek programok az állandó kiállításban is: a Forintok találkozója című eseményen szó lesz Károly Róbert, valamint Nagy Lajos, Luxemburgi Zsigmond és Hunyadi Mátyás nagyértékű aranyforintjairól, valamint a látogatók társasjáték keretében követhetik végig a Kossuth-bankók tündöklését és bukását.

    A múzeumpedagógiai teremben 14 és 15 óra között A bankjegyek kémiája címmel szerveznek előadást, melyen a nagyközönség megtudhatja többek között, hogyan készül a papír bankjegy, milyen kémiai folyamatok hatnak rá, valamint hogyan lehetséges állapotának szinten tartása.

    Az MNB Aranyvonat című előadáson az 1944 decemberében Magyarország teljes aranykészletével nyugatra indult Aranyvonat történetét ismerhetik meg az érdeklődők, majd 18 órától Az Aranyvonat legendája című filmet vetítik le.

    A Pénzmúzeum Panoráma Teraszán kulturális talk showt tartanak.
    A Pénzmúzeum csütörtökön 9 és 19 óra között, a terasz pedig 14 és 23 óra között várja az érdeklődőket.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO