Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Díjnyertes kortárs olasz filmek a 22. Olasz Filmfesztiválon

2024. október 17.

Tizenkét kortárs olasz filmet nézhet meg a hazai közönség a Budapesti Olasz Kultúrintézet és a Cinecittá közös rendezvényén, a MittelCinemaFesten november 8-16. között, a budapesti Puskin és Tabán moziban, eredeti nyelven, magyar felirattal.

    Közleményük szerint a 22. Olasz Filmfesztiválon láthatja először a magyar közönség Paola Cortellesi első, számos díjat nyert alkotását, a Miénk lesz a holnap című filmet.

    A fesztiválon vetítik Francesca Comencini Szükséges idő című alkotását is, Fabrizio Gifuni (Szépséges fiatalság, Esélylesők, Szép álmokat!) főszereplésével. A tájékoztató szerint a film a 63 éves rendezőnő és apja - a 2007-ben elhunyt világhírű filmrendező, Luigi Comencini közötti kapcsolatról szól, mutatva, hogy a filmek megmenthetik az emberek életét - tájékoztattak a szervezők.

    A rendezőnő fiatalkori énjét Romana Maggiore Vergano játssza, aki alakításáért megkapta az idei Velencei Filmfesztiválon a legjobb színésznőnek járó Francesco Pasinetti-díjat - olvasható a közleményben.

    A tájékoztató szerint Francesco Costabile második filmje, A család megrázó erejű alkotás a két gyermekét egyedül nevelő nőről és volt férjéről, akinek megformálásáért Francesco Gheghi az idei Velencei Filmfesztiválon elnyerte a legjobb színésznek járó díjat.

    Szerepel a kínálatban a 2022-es Sziget Fesztiválon fellépett Margherita Vicario énekes-dalszerző-színésznő első rendezése, a Berlinalén bemutatott Gloria! című film, amely az 1700-as évek Velencéjének egyik leányintézetében játszódik, és az őstehetséggel megáldott Teresa történetét meséli el, aki az "ancien régime beporosodott színpadán alkotja meg a lázadó, modern popzenét" - olvasható a fesztivál sajtóanyagában.

    A szervezők szerint igazi kuriózum Giulia Steigerwalt második filmje, a Diva Futura, amely az első olasz felnőttfilmek producerének titkárnője, Debora Attanasio önéletrajzi írása alapján készült.

    Paolo Sorrentino az idei Cannes Filmfesztiválon bemutatott Parthenope című filmje is látható lesz a 22. Olasz Filmfesztiválon - derül ki a közleményből. A fantasy dráma főbb szerepeiben olyan hírességeket láthatunk, mint Celeste Dalla Porta, Silvio Orlando (Április, A fiú szobája, Fényes jövő), Luisa Ranieri (Jó barátnők, Luisa Spagnoli - Csokoládé és elegancia, The Hand of God), Isabella Ferrari (K úr, Egy tökéletes nap, A nagy szépség) és Gary Oldman.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO