Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Egy nap a spanyol nyelv és kultúra jegyében - Nyílt nap a budapesti Cervantes Intézetben

2024. szeptember 05.

A Cervantes Intézet a spanyol nyelv és kultúra megismertetésével és terjesztésével foglalkozik. Szeptember 7-én az intézmény ingyenes nyílt napján bárki betekintést nyerhet tevékenységükbe. Az érdeklődők többek között bemutatóórákon vehetnek részt, míg a gyermeket filmes programmal várják.

    Ha az anyanyelvi beszélők számát vesszük alapul, akkor a spanyol a második leggyakrabban beszélt nyelv a világon. Spanyolul tudni azt jelenti, hogy közel 600 millió emberrel tudunk kapcsolatba lépni a világon.  A Cervantes Intézet nemcsak a világ legnagyobb, spanyol nyelvet tanító oktatási intézménye, hanem ingyenes kulturális programjaival Spanyolország és a spanyol nyelvű országok kultúrájának megismertetését is célul tűzte ki. Az intézet munkatársai rendszeresen szerveznek filmvetítéseket, koncerteket, irodalmi felolvasásokat, kiállításokat, beszélgetéseket. A budapesti központjuk már 20 éve várja a spanyol nyelv és kultúra iránt érdeklődőket.

    A szeptember 7-i nyílt napon bárki betekinthet az intézmény működésbe: találkozhat a munkatársakkal, megismerheti a könyvtárat, ingyenes próbaórákon, szintfelmérőkön, nyelvvizsga bemutatókon vehet részt. A gyerekeket pedig egy izgalmas filmes programmal várják. A „Mi Primer Festival” nemzetközi filmfesztivállal együttműködve olyan eseményt szerveznek, amelynek a gyerekek a főszereplői. A 2-12 éveseknek szóló eseményen a fiatalok spanyol gyártású és nyelvű animációs rövidfilmeket nézhetnek meg úgy, mintha egy igazi filmfesztiválon vennének részt.

    Azokat, akik pedig nem tudnak részt venni az eseményen, szeptember 5. és október 3. között online filmciklussal várják az intézet vimeo csatornáján. A „Mozgásban lévő absztrakció” elnevezésű sorozatban a Punto y Raya szakemberei által a prágai, a tuniszi, az utrechti és a varsói Cervantes Intézetben 2021 óta szervezett workshopok résztvevőinek műveit láthatjuk.

    A szakértő animátorok, valamint a Punto y Raya Fesztivál igazgatói, Nöel Palazzo és Ana Santos irányításával dolgozó 12 és 16 év közötti fiatal diákok elgondolkodtató és sokatmondó filmeket készítettek, amelyek egyszerű formákból építkezve, a digitális világ legújabb technológiáihoz igazított animációs technikákkal készültek.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO