Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Elindult az Uber Budapesten

2024. június 13.

Ma hivatalosan is bejelentette budapesti elindulását a nemzetközi fuvarmegosztó cég, az Uber. Ez a terjeszkedés jelentős mérföldkő az Uber missziójának megvalósításában, hogy az emberek a telefonjuk segítségével bárhova eljuthassanak a világ több mint 10.000 városában.

    Az F Mobilitással együttműködésben, az Uber Taxi lesz az első Budapesten bevezetett termék, amely egy gombnyomással nyújt megbízható, kényelmes és biztonságos utazási lehetőséget az ide látogatóknak és a helyieknek egyaránt. Az iparágban vezető szerepet betöltő biztonsági funkciókkal az utazás teljes időtartama alatt, valamint az alkalmazáson belüli nyomon követéssel a rendelés pillanatától a járműből való kiszállásig, az Uber millióknak biztosít új utazási lehetőséget, miközben a város már meglévő közlekedési infrastruktúráját is gazdagítja. Az Uber és a Lime globális együttműködésének részeként az Uber Taxi mellettelektromos rollerek is elérhetővé válnak az Uber appon keresztül. Így akár egy gyors találkozó, egy esti program a barátokkal vagy éppen egy gyönyörű látnivaló felfedezése a cél, mától bárki használhatja az Uber applikációt elektromos roller bérlésre és taxiútra is, bárhova is szeretne eljutni a városban. Az első hivatalos Uber utas, a popsztár Fluor lesz, aki Silling Gergő Uber sofőr segítségével a Clark Ádám térről a Pannónia utcába utazik.

    Az Uber elindulása a helyi sofőrök körében is nagy érdeklődést váltott ki; az indulást megelőző hetekben már közel 3000 sofőr regisztráció érkezett. Az Uber technológiájának hála, a sofőröknek kevesebb ideje megy el az utasok keresésével vagy éppen a taxiállomásokon való várakozással, és több időt tölthetnek utasok kiszolgálásával.

    Kardos Eszter, Country Manager így fogalmazott: "Büszke vagyok, hogy szülővárosomban, Budapesten indíthatjuk el az Ubert. Ez nem csak a vállalat számára egy hatalmas mérföldkő, hanem a budapestieknek is, akik innentől Uberrel megbízható, kényelmes és biztonságos módon közlekedhetnek a városban. Az Uber ezzel a lépéssel nemcsak a főváros közlekedési hálózatának fejlesztésében segít, hanem új kereseti lehetőségeket is teremt - több ezer sofőr már rajtra készen áll. Izgatottan várjuk a kezdést és azt, hogy támogassuk e dinamikus város további fejlődését."

    Reich Ádám, az F-Mobilitás Kft. ügyvezetője elmondta: "Célunk, hogy a budapesti személyszállítási piac megújítóiként az utasoknak és a sofőröknek egyaránt a legjobb szolgáltatást nyújtó szereplőjévé váljunk. Büszkék vagyunk arra, hogy az Uber magyarországi partnere lehetünk, segítve az emberek utazását a városban, és kereseti lehetőséget biztosítva a helyi sofőröknek. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy vezető szerepet töltsünk be az innovatív, alkalmazás-alapúszemélyszállítási technológia terén. "

    Ezzel a lépéssel Budapest lesz a legújabb lokáció, ahol a taxisok együttműködnek az Uberrel. Párizsban, New Yorkban, Rómában és 33 másik ország nagyvárosában már most is utaznak utasok az Uber Taxival, akiket több mint 230 000 sofőr szállít nap mint nap. Európában és a Közel-Kelet országaiban Uber utak több mint 10%-át taxisofőrök szolgáltatják.

Az Uberről

    Az Uber küldetése, hogy új lehetőségeket teremtsen a mobilitás terén. 2010-ben egy egyszerű problémára kereste a megoldást: hogyan juthatsz fuvarhoz egyetlen gombnyomással? Több mint 30 milliárd utazás tapasztalatával később olyan termékeket épít, amelyekkel közelebb juttatja az embereket ahhoz a célhoz, ahová tartanak. Az Uber egy olyan platform, amely új utakat nyit a világban azáltal, hogy alternatívákat nyújt az emberek, élelmiszerek és más termékek mozgására a városokban.

Hogyan működik?

    Az utas megnyitja ugyanazt az Uber alkalmazást, amelyet a világon szinte bárhol használni tud. Megadja az úticélt, és miután egy közelben lévő sofőr észreveszi a rendszerben, fogadja rendelését. Ezt követően a sofőr felveszi az utast egy Uber Taxival, és eljuttatja a célállomásra. Az utasok és a sofőrök 1-től 5-ig terjedő skálán minden út végén értékelhetik egymást, így biztosítva a szolgáltatás minőségét. Az utasoknak ezenfelül lehetősége nyílik közvetlenül az alkalmazáson belül üzeneteket küldeni, illetve borravalót adni a sofőröknek.

 

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO