Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Magyar pálinkafőzde nyerte el az Év Lepárlója díjat

2024. augusztus 09.

Kiemelkedő minőség, kiváló ár-érték arány és szemet gyönyörködtető csomagolás - ezek voltak a legfontosabb bírálati kritériumok az USA Spirits Ratings nemzetközi szeszesital versenyen. A megmérettetésre 40 országból érkeztek nevezések, az Év Lepárlója (Distillery of the Year) díjat mégis egy magyar családi pálinkafőzde, az Árpád Pálinka Manufaktúra nyerte el.

    De ezzel még nincs vége a sikereiknek: mindhárom nevezett termékük aranyérmet érdemelt, és a “Best Spirit by Package” (Legjobb csomagolású szeszesital), valamint a “Fruits Spirits of the Year” (Az év gyümölcspárlata) díjakat is a magyar családi vállalkozás hozta el.

    Három termék, három arany, három különdíj

    Az Árpád Pálinka Manufaktúra három különleges itallal indult az USA Spirits Ratings-en, a termékek pedig nem csupán aranyérmet, de a szakmai zsűri külön elismerését is kiérdemelték, és a Manufaktúra lett az “Év Lepárlója”.

  • Árpád Classic Gin: 95 pont - aranyérem
  • Árpád Paprika Gin: 94 pont - aranyérem - Legjobb csomagolású szeszesital
  • Árpád Prémium Gyömbér Párlat: 90 pont - aranyérem - Az év gyümölcspárlata

    Az Árpád Pálinka Manufaktúrának nem ez az első nemzetközi sikere: a Classic Gin nemrégiben az IWSC 2024 nemzetközi versenyen és a London Spirits Competition-ön szintén arany érmet érdemelt, több termékük pedig ezüst érmet kapott.

    Az USA Spirits Ratings az egyik legrangosabb verseny a világon

    Az USA Spirits Ratings egy meghatározó verseny a szeszesitalok világában, amit a több, mint 800 nevezett termék a világ 40 országából is nagyszerűen mutat. A megmérettetés célja, hogy valóban kereskedelmi és fogyasztó központú értékelést végezzenek, tehát olyan márkákat emeljenek ki, akik nem csak minőségiek, de valódi értéket is közvetítenek a vásárlók felé.

    A bírák az iparág vezető szakértői: kis- és nagykereskedelmi hálózatok szakmai vezetői, fine-dining éttermek és a gasztronómia szakemberei a világ minden tájáról. A pontozás pedig szigorú, minden területen meg kell felelni a magas elvárásoknak. Na de lássuk a kritériumokat:

  • Minőség (100 pont, kétszeres súlyozással): az értékeléshez kémiai elemzést végeznek és pontozzák a megjelenést, ízt, testességet, lecsengést
  • Érték: (100 pont): a termék ár-érték aránya
  • Csomagolás (100 pont): pontozzák a címkét, a palack formatervezését és a zárását.
Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO