Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Október 19-én rendezik meg a Somlói Juhfark Ünnepet

2024. október 10.

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Somlón egy őshonos Kárpát-medencei szőlő- és borfajta, a juhfark nagyszabású bemutatóját. A Somlói Juhfark Ünnep közönsége 16 borászat 31 juhfark tételét kóstolhatja meg október 19-én a somlójenői Tornai Pincészetben.

    "A Somló egyedülálló, vulkanikus karakterét a juhfark tudja legszebben közvetíteni, és fordítva: a juhfarkra jellemző fajtajegyek a Somlón mutatkoznak meg a legtökéletesebben. Az eredmény komplex, ásványos ízvilágú, utánozhatatlan bor".

    Mint kiemelik, a hegy borászai minden évben összegyűlnek, hogy a juhfark reprezentatív kóstolóján bemutassák a közönségnek legjobb tételeiket. A borászok maguk kínálnak, mesélnek a borokról, válaszolnak a vendégek kérdéseire.

    A sétálókóstoló mellett a szervezők dűlő- és pincetúrát, valamint egy workshopot is meghirdettek, melynek résztvevői a Tornai Pincészet juhfarkjainak különböző évjáratait ismerhetik meg egy vertikális kóstolón.

    A Somlói Juhfark Ünnepre különbusz indul Budapestről, és a jegyhez ingyenes transzferszolgáltatás jár a környék szálláshelyeiről - közölték a szervezők.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO