Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Szerdán kezdődik a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál

2024. június 25.

Szerdán kezdődik a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál, amelyen idén lengyel, japán, cseh, német és horvát vendégművészek játékát hallhatja a közönség.

    Az oldalon közzétett tájékoztatás szerint eddig 34 országból mintegy kétezer művész érkezett a nemzetközi gitárfesztiválra, amelynek szervezője és művészeti vezetője Eötvös József Liszt-díjas gitárművész.

    A fesztivált két versenygyőztes fiatal koncertjével nyitják, a lengyel Andrzej Grygier a 2021-es Budapesti Nemzetközi Gitárverseny első helyezettje volt, a japán Jamada Io pedig az Alessandriai Nemzetközi Gitárversenyen végzett az élen.

    Második este, csütörtökön a cseh Pavel Steidl lép fel, a harmadik estén, pénteken pedig a klasszikus gitár világából érkező szólisták, Pavel Steidl és a horvát Zoran Dukic, valamint a modern fingerstyle két német virtuóza Reentko Dirks és Thomas Fellow áll a színpadra. A fesztivál utolsó estéjén, szombaton Zoran Dukic ad koncertet.

    A meghívott zenészek, valamint Eötvös József gitárművész nyilvános mesterkurzusokat is tartanak majd délelőttönként a balatonfüredi Ferencsik János Zeneiskolában.

 

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO