Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Több mint 1000 versenyzővel startolt el a repülőtér jótékonysági futóversenye

2024. szeptember 01.

Augusztus 31-én, szombaton került sor a VINCI Airports által üzemeltetett Budapest Airport jótékonysági futóversenyére, a Runway Runra, amelyen idén több mint 1000 futó állt rajthoz. A tizenkettedik alkalommal megrendezett sportesemény hagyományaihoz híven idén is jótékony célokat szolgált; a Budapest Airport a nevezési díjakból befolyt teljes összeget a SUHANJ! Alapítvány és a Ments Életet Közhasznú Alapítvány számára ajánlja fel, akik sérült és fogyatékkal élő emberek, valamint beteg gyermekek sportolását és gyógyulását támogatják.

    A felnőtt futók négy órakor vágtak neki az általuk választott távnak, amelyet ezúttal új útvonalon teljesíthettek a tizenkettedik repülőtéri jótékonysági futóversenyen, a Runway Runon. A mezőny ezúttal a hajtóműpróbázó területtől indult, majd a lezárt I. futópályáról letérve a repülőtéri hangárak mellett haladt el, idén is útba ejtve a Légiközlekedési Kulturális Központ (LKK) kezelésében álló, korábban a Malév flottájában repülő és nemrégiben felújított Tu-154-es repülőgépet. Ezzel a versenyzők nemcsak egyedi helyszínen teljesítették a jótékony cél érdekében vállalt távot, hanem bepillantást nyerhettek az eddig kevesek által ismert, vagy csak távolról látott területekre is.

    A Runway Run hagyományosan a légiközlekedési iparág összefogását szimbolizálja, de évről évre civilek is csatlakozhatnak a közösségi média játék révén, nevezési díj megfizetése mellett. Az idei év magas létszáma jól tükrözi, hogy a repülőtér különleges hangulata és a jótékony cél milyen sokakat ösztönöz a részvételre: a szervezők több mint 1000 indulót regisztráltak. A résztvevők száma idén még több hivatalos Runway Run sportpóló értékesítését tette lehetővé, amelyek bevételéből szintén teljes egészében a támogatott alapítványok részesülnek. Az elmúlt tizenkét évben a futóverseny bevételeiből összegyűlt adomány összege meghaladja a százmillió forintot. Az idén átadott összegről a Budapest Airport a későbbiekben ad részletes tájékoztatást.

    A 12. Runway Run keretében a felnőttek és gyermekek számára szervezett távok mellett idén is megnyílt az Örömfutás kategória, amelyben a legkisebbek pusztán a mozgás öröméért, önállóan vagy szülői kísérettel állhattak rajthoz.

    Az egyes kategóriák leggyorsabb futóinak az eredményhirdetés során a repülőtér-üzemeltető képviselői mellett a Ments Életet Alapítvány kiemelt támogatói, Dr. Wladár Sándor olimpiai bajnok magyar úszó, a Magyar Úszó Szövetség elnöke és Darnyi Tamás, négyszeres olimpiai bajnok magyar úszó adták át a díjakat.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO