Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Új generáció lép színre A nyomorultak című musicalben a Madách Színházban

2024. szeptember 09.

Szeptemberben új generáció lép színre A nyomorultak (Les Misérables) című musicalben a Madách Színházban, ahol novemberben Örömkoncerttel ünneplik, hogy húsz éve vált zenés színházzá a teátrum.

    Szirtes Tamás igazgató a színház hétfői budapesti szezonnyitó sajtótájékoztatóján kiemelte: az idei jelentős évad lesz a Madách Színház életében. Az első bemutató A nyomorultak című musical, amelyet hármas szereposztásban szeptember 20-án, 21-én és 22-én láthat a közönség.

    Kiemelte:

    A nyomorultak az egyik legtöbbet játszott darab a világon, a Madách Színházban is sokszor műsorra tűzték. Az őszi a harmadik felújítása a musicalnek, amelyet a koronavírus-járvány után most visznek újra színre, új szereposztással.

    Szirtes Tamás szerint a darab fájdalmasan aktuális. Az 1830-as években Franciaországban játszódik, egy nyugtalan időszakban, amikor valami baljós volt a levegőben - mondta, kiemelve: Victor Hugo mélyen hitt az emberben, abban, hogy jobbá tud válni, hogy a társadalmat ősi erkölcsi törvények is vezetik. A darabnak számtalan olyan pontja van, ahol ma is aktuális dilemmák jelennek meg - hangsúlyozta.

    Victor Hugo művének Alain Boublil és Claude-Michel Schönberg által készített musicalváltozatában Jean Valjeant Borbély Richárd, Solti Ádám és Pesák Ádám, Javert felügyelőt Posta Victor, Csiszár István és Ekanem Bálint alakítják.

    A Fantine-t alakító Simon Boglárka elmondta: harmadszor játszik a darabban, eddig Eponine-t játszotta. A nyomorultak meghatározó élménye életének és pályafutásának. Kiemelte: az, hogy 8 év után szinte teljesen új szereplőgárda áll színpadra, új színeket, energiákat, érzelmeket ad az előadásnak.

    A Mariust alakító Jenővári Miklós is arról beszélt, hogy mérföldkő egy zenés színházban játszó színész életében A nyomorultak. A darabban olyan többlettartalom van, amely kiemeli a többi szórakoztató zenés színházi produkciók közül - tette hozzá.

    Szirtes Tamás kiemelte: 20 éve a színház óriási változáson ment keresztül. Felidézte: 1983-ban mutatták be a Macskákat, ami katartikus élmény, feledhetetlen találkozás volt a zenés műfajjal. Amikor 2004-ben a színház igazgatója lett, úgy döntöttek, hogy elindulnak a zenés színház irányába. "Úgy érzem, hogy húsz év után a nézők elfogadták, megszerették, mellettünk vannak, ezt estéről estére igazolják" - fogalmazott.

    Az elmúlt húsz év páratlan sikereket hozott, 25 világhírű és magyar musical, zenés játék kapott helyet a repertoáron.

    Az igazgató felidézte azokat a darabokat, amelyeket műsorra tűztek. Ezek között van a Jézus Krisztus Szupersztár, a Mamma Mia!, a Mary Poppins, a Spamalot, Az operaház fantomja, a Rocksuli, A József és a színes szélesvásznú álomkabát, Producerek, Volt egyszer egy csapat, Pretty Woman (Micsoda nő!), SIX, Anna Karenina.

    Elmondta: november 14-15-16-17-én Örömkoncertet mutatnak be, ahol ezekből a darabokból hallhatók dalok. Szinte minden alkalommal megkaptuk a darabok non-replica játszási jogát - idézte fel, kiemelve: a színházban óriási szakmai tudás halmozódott fel, amelyet ebben a formában egy estén fel kell mutatni.

    Hozzátette: a koncert mellett 11-étől egy hetet szentelnek az elmúlt 20 évnek, különböző rendezvényeket szerveznek, és emlékkönyv is megjelenik.

    Rényi Ádám, a kötet szerzője, a programsorozat szerkesztője kiemelte: a könyv azt kísérli meg elérni, hogy akiért rajongunk, azt szeressük is, ismerjük meg az érzéseit, a küzdelmeit. Kiemelte: izgalmas volt beszélgetni a színház dolgozóival, érdekes sorsokkal találkozott, amelyeket az olvasóknak is bemutat. Az ünnepi hétnek is az a célja, hogy a közönség lássa, mi történik a kulisszák mögött - mondta.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO